måndag 30 september 2013

För torrt hår, en honungs och oljeinpackning

Dottern har härligt mörkbrunt lockigt och krulligt hår. Nu efter sommaren är det torrt och "frissigt" av solen. Det rådde vi bot på med en honungs och oljeinpackning.

Så här gjorde vi:
ca 2 msk honung
ca 1 -2 msk sesamolja (den råkade vi ha hemma, solrosolja, mandedelolja går också bra)

Jag satte i litet varmt kranvatten gjorde oljan varmare och det gick lättare att blanda ihop den. Annars kan man ju bara arbeta in den kanske värma i litet vattenbad om honungen är väldigt stel. Vi återanvände en glasburk - praktiskt när den sku transporteras till bastuavdelningen i en annan trappa.



Efter att ha kletat in packningen i håret så satt Emma en stund i bastun. Tvättade ur den med milt ekologiskt schampo och satt en aning balsam i hårbottnet. Oj vad mjukt och glansigt håret blev. Helt underbart! Nästa gång ska vi ta i mera så det räcker för hårbottnet också.
Jag läste på någons blogg att man kan kleta in håret med packningar och sitta med det i flere timmar (med en skyddsmössa) så drar håret i sig allt nyttiga den behöver.

Visste du att sesamoljan har en naturlig solskyddsfaktor nr 4 i sig?

Ett annat tips: Köp hellre den kallpressade oljan i matavdelningen än på skönhetssidan. Jag tar ett exempel: Kallpressad Avokadoolja skönhetshyllan 131.50 € / liter eller i matavd. 43.80 € / liter. Ja, jag vet vilken JAG köper... Samma olja olika flaskor.... Samma gäller med Mandeloljan, Olivoljan Arganoljan mfl...


Njut av litet lyxvård !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar